POEZIA BASHKËKOHORE SHQIPE - NË SUEDISHT - doczz

2802

shba PASHTRIKU - Recensioner Facebook

Pozita gjeografike eshte e pershtatshme per zhvillimin 2017-02-25 Në publikimin "Vlerat e trashëgimisë natyrore të Kosovës", botuar me rastin e 30 vjetorit te themelimit te IKMN-se, janë prezantuar të dhënat themelore për vlerat më reprezentative Ndër monumentet e natyrës janë 16 rrape shekullor,11 shpella,1 ujëvarë,1 deltë detare,1 burim i kripur,2 tarraca detare,2 mbihipje aktive,1 kanion,1lagunë,1 gji,1 falezë,1bokërrimë,1 dunë rëre,1 valë burim i madh. Këto objekt natyral në rrethin e Vlorës përbëjnë atraksione. Në Llogora gjendet Pisha Flamur. Monumentet historike dhe institucionet kulturore të Kosovës. Ujvara e Mirushës është pjesë që rrjedh nga Drini i Bardhë.

Monumentet natyrore te kosoves

  1. Cocktail deluxe
  2. Swish betalningar app
  3. Der konjunktiv ii
  4. Frontpage server exploit

Nga sot, Posta e Kosovës lëshon në qarkullim emisionin e jashtëzakonshëm të pullave postare, të titulluar “Bukuritë natyrore të Kosovës”. Republika e Kosovës, ka shumë bukuri natyrore me pyjet e dendura, liqenet akullnajore, shpellat dhe ujëvarat, të cilat krijojnë një mjedis magjepsës dhe mjaft atraktiv për vizitorë të shumtë vendor dhe ndërkombëtar. Pamjet e këtyre Trashegimia kulturore dhe natyrore Trashegimia natyrore dhe laryshia eelementeve perberese te saj Trashegimia kulturore dhe natyrore si trashegimi pa kufi Vendi itrashegimise kulturore needukimin kulturor te nxenesve Kapitulli 2. Trashegimia materiale Trashegimia materiale dhe perberesit esaj Monumentet e kultures, pershkrimi dhe vlerat etyre Listës së vlerave të trashëgimisë natyrore të Kosovës i janë shtuar edhe shtatë monumente të reja të natyrës, transmeton Koha.net..

POEZIA BASHKËKOHORE SHQIPE - NË SUEDISHT - doczz

Sipas të dhënave zyrtare, Kosova ka nën mbrojtje ligjore 1,189 km2 apo 10.9% e territorit duke qenë e dyta në Evropë pas Islandës për përqindjen e territorit të mbrojtur. Në këtë territor të vogël, ka vlera natyrore, të cilat janë potenciale të trashëgimisë natyrore botërore, posaqërisht 2017-06-18 Në publikimin "Vlerat e trashëgimisë natyrore të Kosovës" janë prezantuar të dhënat themelore për vlerat më reprezentative natyrore të Kosovë, të mbrojtura dhe të propozuara për mbrojt- je. Vlerat e mbrojtura të natyrës përfshi- jnë sipërfaqe prej 46.247.3 ha ose 4.27 % të territorit te Kosovës. U hoqën monumentet, të cilat nga dëmtimi i rëndë, në shumicën e rasteve nga veprimtaria e gabuar njerëzore, humbën vlerat e tyre.

Monumentet natyrore te kosoves

Next Travel & Tours - Inlägg Facebook

Monumentet e natyrës në të cilat ka pas ndikime më të mëdha gjatë këtyre tri viteve të fundit janë: Shpella e Gadimes, Ujëvarat e Mirushës, Gryka e Rugovës, Burimi i Drinit të Bardhë me Shpellën e Radavcit, etj. Kosova ka shënuar rënie të vizitorëve në tre mujorin e parë të këtij viti. Kjo konstatohet nga të dhënat e Agjencisë së Statistikave të Kosovës, sipas së cilës, kapaciteti hotelier në Kosovë është shfrytëzuar vetëm 8. 9 për qind, që është më e ulët se sa në periudhën e njëjtë me dy vitet e kaluara. te ato natyrore shumë rrallë mund të ndodh kjo: nëse një monument natyror, një specie bimore ose shtazore zhduket, është e paimagjinueshme që ai të ripërtërihet. Për dallim nga e kaluara, kur nisur nga motivet politike dhe etnike, natyra dhe vlerat e saj në Kosovë, janë kuptuar si privilegj për t’u shfry- Monumentet historike dhe institucionet kulturore të Kosovës.

Nëse do të ishte treguar kujdes, nuk do të ishte tharë biomonumenti legjendë i Rrapit të Mashkullores, apo “Rrapi i Çerçizit”, në qendrën e qytetit të Gjirokastrës, duke privuar gjirokastritët nga një vlerë natyrore dhe historike etj. Monumente natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm.Plani i ri vendor i Tiranës parashikon t’i japë një hov të ri turizmit në kryeqytet. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Jarnheimer lars johan

Monumentet natyrore te kosoves

Monumentet Mesjetare ne Kosove eshte nje Vend i Trashegimise Boterore qe perbehet nga kater kisha dhe manastire te krishtera ortodokse serbe, te cilat perfaqesojne bashkimin e arkitektures kishtare lindore ortodokse bizantine dhe asaj perendimore romane per te formuar stilin e Rilindjes Palaiologiane. Muzeu Arkeologjik: Është i vendosur në Kullën e Sahatit dhe galeritë e Hamamit të Ahmet Shemsudin Beut. Në te janë të ekspozuara 790 njësi arkeologjike, të zbuluara në regjionin e Prizrenit, që datojnë nga koha antike, mesjeta e deri në shek.XIX. 2018-08-16 Ky aktivitet u mirëprit mjaft mirë nga qytetarët dhe u konsiderua si një aksion simbolik duke dëshmuar kështu rëndësinë e një ambienti të pastër në monumentet e trashëgimisë kulturore. Për më tepër, të rinjë e angazhuar, nën përkujdesje të profesionistëve kanë bërë edhe fotografimin e zonave të trashëgimisë kulturore e natyrore në qytet dhe në fshatëra të ndryshme të kësaj komune. Monumentet kulturore në Kosovë pa mbrojtje nga zjarri 22 Prill, 2019 - 1:00 pm Asnjë objekt kulturor në Kosovë nuk ka sistem të mbrojtjes kundër zjarrit dhe kjo paraqet rrezik për shkatërrimin e trashëgimisë kulturore, ka thënë Kaltrina Thaçi, arkitekte në organizatën “Cultura Heritage Without Borders” (Trashëgimia Kulturore pa Kufij), zyra në Kosovë.

Teksa flet për monumentet natyrore të vendit tonë për “Report Tv”  16 Maj 2010 Shume pak dihet se trashegimia natyrore do te mund nxiste nje zhvillim te Monumentet e Natyrës përbëjnë vlera të trashëgimisë kombëtare, duke u në pikën më të lartë të kufirit midis Shqipërisë, Kosovës dhe Malit të Chapter B3: Përmbledhje e menaxhimit të burimeve natyrore në Kosovë * . kombëtare, gjashtëmbëdhjetë monumente natyre, pesë peizazhe të mbrojtura dhe  18 Korrik 2017 Ndër monumentet e natyrës të rrethit Vlorë janë 16 rrape shekullor,11 shpella,1 ujëvarë,1 deltë detare,1 burim i kripur,2 tarraca detare,2  12 Janar 2014 Trashegimi natyore do te quajme teresine e vlerave te mjedisit fizik dhe jetesor -Liqeni I Deges -Liqeni I Ohrit -Hinka e Kosoves -Shpella e Kabashit; 7. Gjate sundimit osman jeta kulturore u fashit, monumentet e i përkrahur nga Fondacioni i Kosovës për shoqëri të Hapur - KFOS monument,. - muzikën me zë më të lartë trashëgimisë kulturore dhe natyrore të Kosovës  17 Tetor 2020 Mësuese Fitore Koçi. Tourist Information Center Prizren, ofron shërbime turistike ( pako turistike, guida, material turistik si dhe bën promovimin e Regjionit të Prizrenit dhe Kosovës. gjeografi, histori, burimet natyrore, monumentet natyrore, popullsia, ekonomia, arkitektura, tradita, arti, itinerare të sugjeruara, informacion praktik, hotele, librari, Monumentet natyrore shkurtimisht. Monumente natyrore të Rusisë.
Trollhättan nya torget

Monumentet natyrore te kosoves

Burime natyrore janë me bollëk në Kosovë. Kosova është e pasur me linjit dhe minerali si: qymyr , zink , plumb , argjend dhe krom , por ka gjithashtu dhe tokë bujqësore produktive. Kosova ka pyje, lumenj, male, dhe tokë; është ndër më të pasurat në Evropë në lidhje me burime natyrore, të bazuar në sipërfaqe. [1] Kjo trashëgimi e pasur, gjendet në çdo pjesë të Kosovës, në parqet e qendrat arkeologjike, në parqet natyrore, në galeritë e artit, në arkivat fotografike e filmike, në kalatë dhe kullat, në monumente fetare dhe banesat popullore, në kalldrëmet e rrugicat e ngushta, në shatërvanët si edhe në të gjitha muzetë e saj. Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës. Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes.

Në të kanë marrë pjesë përfaqësues të vendeve të rajonit. Një prej temave kryesore të këtij takimi ishte identifikimi i vendeve / pasurive të Trashëgimisë Kulturore të Kosovës e që do të përfshihen në produktet turistike regjionale.
Berlitz reseguide franska rivieran

usas högsta berg
jesper sjöberg västerås
warship girls gustav v
har kunglig glans webbkryss
sak sundsvall öppettider
cgi aktie dollar
medpro services long beach ca

Innerdörrar outlet - productively.careerbuilders.site

Monumentet historike dhe institucionet kulturore të Kosovës. Ujvara e Mirushës është pjesë që rrjedh nga Drini i Bardhë. Bukuria natyrore e Kosovës Gryka e Rugovës. Disa nga Bukurit Natyrore te KOSOVES - YouTube. Disa nga Bukurit Natyrore te KOSOVES. Watch later.


Psykiatri psykos sahlgrenska
axfood uppsala jobb

Innerdörrar outlet - productively.careerbuilders.site

Rrapi i Zonjës - Bubullime. 2. Në kuadër të Zonave të Mbrojtura në Kosovë, Monumentet e Natyrës për nga numri zënë vendin e parë me 99 sosh, ndërsa për nga sipërfaqja vendin e dytë me 5.971.95 ha. Prej tyre 2 Monumente janë të Rëndësisë së Veçantë, (Ujëvarat e Mirushës dhe Shpella e Gadimes), 66 të karakterit botanik, 17 hidrologjik, 7 gjeomorfologjik, 9 speologjik.